O nama

Rekreacija za punije osobe

Debeli, gojazni, puniji… Jedinstveni naziv za osobe sa povećanim apetitom i viškom kilograma. Populaciju koja je svakoga dana sve mnogobrojnija, bez obzira na pol i godine, ne samo kod nas već i u svetu. U prekomernom povećanju težine učestvuju dva bitna faktora, a to su:
1. Neadekvatna ishrana
2. Nedovoljna fizička aktivnost

Pod neadekvatnom ishranom podrazumeva se unošenje namernica i napitaka koji nisu zasnovani na prirodnim potrebama organizma. Obično su to industrijski proizvodi koji prvenstveno služe za što veće ostvarivanje profita, a veoma malo koriste organizmu. Drugi faktor je smanjena fizička aktivnost. Način modernog življenja, pored svih, nazovi blagodeti i olakšica, na mala vrata nam uvodi i ovog moćnog neprijatelja. Sa ova dva faktora koji su nam svakodnevni gosti, nama ne preostaje ništa drugo, nego da povećamo telesnu težinu. Tako, obavezno ulazimo u veliki problem. Ako ne odmah, onda za izvesno vreme, što zavisi od pojedinca.

Borbu protiv toga treba započeti što pre i voditi je na oba fronta, marljivo, dosledno i pametno, a pobeda u obliku dobrog zdravlja i izgleda biće sigurna!

REKREACIJA je najbolji put da ostvarite svoj cilj. U toj borbi smo mi tu da Vam pomognemo. Dugogodišnje iskustvo i rad sa velikim brojem polaznika su dobar razlog da se družite sa nama i na lak i zdrav način oslobodite se viška kilograma

U zdravom telu zdrav duh

Koliko ste puta poželeli da se rekreirate ali niste zbog raznih okolnosti? Fitnes centri i Aerobik klubovi za Vas su suviše agresivni i naporni. Za mnoge druge sportove traže određene uslove i predispozicije, a sami ne možete. Ako nemate volje, motiva, mesta… DOĐITE DA PROBAMO ZAJEDNO! Rekreacija prilagođena Vašim mogućnostima.

Instruktor Zoran Bantić

Kao dugogodišnji sportista proveo sam puno vremena po salama i sportskim centrima. Uvek sam bio okružen osobama koje su lepo izgledale i bile u formi. Posmatrajući njih s jedne strane i, s druge strane, u poslednje vreme sve više osoba koje su nezadovoljne svojim izgledom, došao sam na ideju da pokušam da i tim osobama omogućim da dovedu svoje telo u bolju formu.

Ipak, nije samo “lep izgled” ono što svaka osoba treba da ostvari, već i povećanje pokretljivosti, vraćanje snage i kondicije, a samim tim i povratak zdravlja i raspoloženja.

S tim u vezi, osmislio sam i prilagodio program vežbi koje mogu da prate osobe sa viškom kilograma, gojazne osobe, kao i starija lica. Program je takav da ga mogu pratiti i koristiti i osobe koje nemaju problem sa viškom kilograma, kao i gojazne osobe, a da pri tome ima očiglednih rezultata u celokupnoj fizickoj spremi.

Kao instruktor, svakom polazniku posvećujem maksimalnu pažnju. Zajedničkim radom, kroz rekreaciju prilagođenu Vašim mogućnostima, poboljšaćete svoju kondiciju i Vaše zdravlje i povećati pokretljivost

Rekreacija prema Vašim mogućnostima
Rekreacija za gojazne osobe je program vežbi koje mogu da prate osobe sa viškom kilograma ( gojazne osobe), kao i starija lica. Program je takav da ga mogu pratiti i koristiti i osobe koje nemaju problem sa viškom kilograma, a da pri tome ima očiglednih rezultata u celokupnoj fizičkoj spremi.

Program je napravljen za gojazne osobe, ali glavni cilj nije samo smanjenje težine, što je često pitanje učesnika, već je više usmeren na poboljšanju pokretljivosti i poboljšanju kondicije, što je i preduslov za skidanje kilograma. Osoba koja ne može dugo da se kreće, ne može ni da ostvari željeni efekat. Da bi se uspešno smanjila težina nije dovoljna samo fizička aktivnost, jer gojazne osobe ne mogu bez rizika da je održe dovoljno dugo. Potrebna je i korekcija ishrane, koja u sprezi sa aktivnošću daje odlične rezultate.

Trening koji se sastoji od zagrevanja, istezanja i izgradnje snage, uz adekvatnu ishranu, vratiće svakom telu lepši izgled i učestvovati u poboljšanju zdravlja!

Često postavljana pitanja

1. Šta predstavlja Rekreacija za gojazne osobe?
Rekreacija za gojazne osobe kao i za punije osobe je skup povezanih treninga koji se sastoje od zagrevanja, istezanja i izgradnje snage. Uz ovakve treninge i adekvatnu ishranu pomažemo gojaznim osobama da poboljšaju svoju pokretljivost, kondiciju, zdravlje i oslobode se viška kilograma!

2. Da li je rekreacija za gojazne osobe namenjena samo smanjenu telesne mase?
Program rekreacije je napravljen za gojazne osobe, ali glavni cilj nije samo smanjenje težine, već je više usmeren na poboljšanje pokretljivosti i kondicije, što je i preduslov za skidanje kilograma.

3. Da li ću moći da pratim program?
Rekreacija je prilagođena Vašim mogućnostima i potrebama tako da ćete moći da pratite svaki trening i osetite kako iz treninga u trening sve više napredujete.

4. Gde se realizuju treninzi?
Treninzi se realizuju u zavisnosti od formiranih grupa, u dobro opremljenim i sređenim sportskim salama koje su najbliže polaznicima.